Mého odporu ke smažení jste si už mohli povšimnout.
Můj drahý muž delší dobu touží po bramboráčkách a já stále zatvrzele odolávala, protože představa smaženého bytu mě prostě silně odpuzuje.
Ale abych mu udělala radost učinila jsem pokus, pokus o bramboráčky z trouby. Dle rychlosti vyprázdněňí talířů soudím, že to byl pokus veskrze úspěšný :)
Budete potřebovat :
- 1 kg moučných brambor
- 2 vejce
- 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce sušené majoránky
- Sůl, pepř
- Asi 3 lžíce olivového oleje
Předehřejte troubu na 190 stupňů.
Brambory oloupejte a nastrouhejte. Já storuhala růčo a na hrubo. Brambory nechte vykapat, vymačkejte z nich tekutinu a jestě je osušte kuchyňskou utěrkou. Pak brambory zaprašte moukou, přidejte vejce, majoránku, osolte a opepřte.
Plech vyložený pečícím papírem ještě potřete trochou oleje. Lžící vytvořte středně velké hromádky, které rozprostřete na asi 1 cm vysoké placky. Mě se na plech vešly 4 kusy.
Pečte 15-20 minut, pak otočte a pečte jěstě dalších 15 minut. Výborné jsou namazané lučinou.
A máte hotovo, teď už můžete jen sklízet ovace.
Žádné komentáře:
Okomentovat