čtvrtek 30. dubna 2015

Cibulový quiche




Quiche [kiš]  je mé oblíbené pohoštění pro návštěvy, ale i rychlá večeře. Snese mnoho obměn, ale nejradši máme asi tento cibulový.

Budete potřebovat ..

Na těsto:

  • 120g studeného másla
  • 150g hladké mouky
  • 6 lžic ledové vody
  • špetka soli
Na náplň:

  •  5 ks větších cibulí
  • lžíce cukru
  • 4 vejce
  • 250 ml smetany ( na vaření)
  • 250 g sýra eidam
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

  • Můžete vylepšit 100g slaniny - pokrájené a opražené 

Máslo s moukou rozdrobte na jemnou drobenku a nechte cca 10 minut chladit v ledničce. Poté přidejte ledovou vodu a vypracujte vláčné těsto. Z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku, tak aby byla o kus větší než je vaše koláčová forma. Placku válečkem přeneste do formy a přebytečné těsto odřízněte. Připravené těsto ve formě vložte do lednice na cca 10 minut. 
Předehřejte si troubu na 190 stupňů. 
Formu s těstem vyndejte z lednice a dno propíchejte vydličkou. Vyložte pečícím papírem a nasypte fazole ( mám za tímto účelem koupené ty nejobyčejnější a použivám je stále dokola). Vložte do trouby a předpékejte 10 minut. 

Mezitím si připravíme náplň.
 
Cibule oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a na trošce oleje je opékejte do světle hnědé barvy. Poté zasypte lžící cukru a ještě chvíli opékejte. Celé to trvá 10-15 minut. 

Vajíčka prošlehejte se smetanou a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. 
Sýr nastrouhejte.
Karamelizovanou cibulku, půlku sýra přidejte do smetany s vejci.

Nalijte do předpečeného korpusu ze kterého jste sundali fazole a zasypte zbytkem sýra. 
Ve vyhřáté troubě pečte 35 minut. Můžete ihned podávat nebo skvěle chutná i studený.



Nechte si chutnat :)

Žádné komentáře:

Okomentovat