Quiche [kiš] je mé oblíbené pohoštění pro návštěvy, ale i rychlá večeře. Snese mnoho obměn, ale nejradši máme asi tento cibulový.
Budete potřebovat ..
Na těsto:
- 120g studeného másla
- 150g hladké mouky
- 6 lžic ledové vody
- špetka soli
Na náplň:
- 5 ks větších cibulí
- lžíce cukru
- 4 vejce
- 250 ml smetany ( na vaření)
- 250 g sýra eidam
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- Můžete vylepšit 100g slaniny - pokrájené a opražené
Předehřejte si troubu na 190 stupňů.
Formu s těstem vyndejte z lednice a dno propíchejte vydličkou. Vyložte pečícím papírem a nasypte fazole ( mám za tímto účelem koupené ty nejobyčejnější a použivám je stále dokola). Vložte do trouby a předpékejte 10 minut.
Mezitím si připravíme náplň.
Cibule oloupejte, nakrájejte na půlkolečka a na trošce oleje je opékejte do světle hnědé barvy. Poté zasypte lžící cukru a ještě chvíli opékejte. Celé to trvá 10-15 minut.
Vajíčka prošlehejte se smetanou a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Sýr nastrouhejte.
Karamelizovanou cibulku, půlku sýra přidejte do smetany s vejci.
Nalijte do předpečeného korpusu ze kterého jste sundali fazole a zasypte zbytkem sýra.
Ve vyhřáté troubě pečte 35 minut. Můžete ihned podávat nebo skvěle chutná i studený.
Nechte si chutnat :)
Žádné komentáře:
Okomentovat