Rádi s mužem chodíme na farmářské trhy a jako snad nikdy jsme ani tentokrát neodešli s prázdnou. Oblíbená zastávka je káva a stánek mlékárny Krasolesí. Ne vždy v tomto pořadí, neb u Krasolesí platí otřepané "kdo dřív přijde ten dřív mele".
Tentokrát jsem si krom milovaného čerstvého kozího sýra odnesla i výborný kozí kefír. Přemýšlela jsem co s ním. Někdo by mohl namítnout, že je nejlepší ho prostě vypít, ale já jsem chronický nejedlík jogurtů a jakýkoliv jogurtový nápoj klasické velikosti mám tak na tři dny.
Tak jsem si vymyslela, že z něj udělám muffiny a proč ne rovnou čokoládové ;)
původní recept je z http://www.muffinarium.cz
Budete potřebovat :
Suché ingredience..
- 200 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 110 g cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 ( nebo 2) tabulky čokolády - nasekané
- 2 vejce
- 250 ml kefíru
- 100 ml mléka
- 85 g másla rozpuštěného
- Lžička vanilkového extraktu
Smíchejte v míse suché ingredience i s nasekanou čokoládou, je dobré je trochu provzdušnit metličkou.
Do rozpušteného másla, které máte připravené do těsta, namočte mašlovačku a vymažte jím teflonovou formu na muffiny. Poté formu ještě vysypte polohrubou moukou.
V jiné míse promíchejte tekuté ingredience.
Suché i tekuté smíchejte (směs nemusí být úplně hladká) a plňte do připravené formy ( skoro až po okraj) .
Dejte péct do předehřáté formy na cca 25 minut. Mě to trvalo asi 27min, muffiny by měli být nahoře pevné na omak.
Vyndejte z trouby a nechte chladnout. Po chvíli vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Nechte si chutnat ..
Žádné komentáře:
Okomentovat