úterý 30. června 2015

Nepečené čokoládové tartaletky s rybízem




Narazila jsem na Lidl Food Chalenge pro odvážné blogery a po krátkém rozjímání jsem se rozhodla zapojit. 
Jedinou podmínkou bylo použití vanilkových sušenek Tastino Petite Beurre, FinCarré čokolády na vaření a sezónního ovoce.

Finální recept je tu :
  • 12 papírových košíčků ( na tartaletky - ty moje jsou z Ikea)
  • 150g sušenek Tastino Petite Beurre
  • 60 g rozpuštěného másla

  • 100 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 40 g cukru
  • 150g čokolády na vaření FinCarrré
  • 20g mouky
  • 50g másla
  • miska červeného rybízu

Sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Pomocí lžíce upěchujte do připravených košíčků ( je dobré dávat vždy dva do sebe - lépe drží tvar). 
Na čokoládový krém si připravte do hrnce žloutky, cukr a promíchejte. Přidejte mouku a ještě jednou promíchejte. 
V druhém hrnci si v mléce rozpusťte čokoládu i máslo. Míchejte.  Horkou čokoládovou směs přilijte k žloutkům a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

Ještě horké rozdělte do připravených tartaletek tak, aby zbyl sušenkový okraj.  
Dejte chladit alespoň na 3 hodiny do lednice. 
Před podáváním ozdobte čerstvým rybízem.


Dobrou chuť 

3 komentáře: