Narazila jsem na Lidl Food Chalenge pro odvážné blogery a po krátkém rozjímání jsem se rozhodla zapojit.
Jedinou podmínkou bylo použití vanilkových sušenek Tastino Petite Beurre, FinCarré čokolády na vaření a sezónního ovoce.
Finální recept je tu :
- 12 papírových košíčků ( na tartaletky - ty moje jsou z Ikea)
- 150g sušenek Tastino Petite Beurre
- 60 g rozpuštěného másla
- 100 ml mléka
- 3 žloutky
- 40 g cukru
- 150g čokolády na vaření FinCarrré
- 20g mouky
- 50g másla
- miska červeného rybízu
Sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Pomocí lžíce upěchujte do připravených košíčků ( je dobré dávat vždy dva do sebe - lépe drží tvar).
Na čokoládový krém si připravte do hrnce žloutky, cukr a promíchejte. Přidejte mouku a ještě jednou promíchejte.
V druhém hrnci si v mléce rozpusťte čokoládu i máslo. Míchejte. Horkou čokoládovou směs přilijte k žloutkům a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Ještě horké rozdělte do připravených tartaletek tak, aby zbyl sušenkový okraj.
Dejte chladit alespoň na 3 hodiny do lednice.
Před podáváním ozdobte čerstvým rybízem.
Dobrou chuť
Mňam, recept si ukládám a vyzkouším :)
OdpovědětVymazatLife By Peggie
Paráda😉
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat