neděle 8. března 2015

Citrónové muffiny



Báječné citrónové muffinky. Jednoduché a rychlé.


Muffiny:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lžíce prášku na pečení
  • 1/2 lžička soli
  • lžíce citrónové kůry
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 hrnek kefíru
  • 1 vejce
  • šťáva z půlky citrónu
Drobenka:
  • 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 lžíce změklého másla
  • 1 lžíce citrónové kůry

Předehřejte troubu na 220 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, prášek na pečení a citrónovou kůru. V menší míse dobře promíchejte kefír s citrónovou šťávou, přidejte vejce a olej. Tuto směs přidejte do moučné a lehce promíchejte. Jen tak, aby se všechna mouka navlhčila, nepřemíchejte, muffinům to nesvědčí.
Do muffinového plechu připravte košíčky, naplňte je tak 3/4, nebo prostě kousek pod okraj papírového košíčku. Zpracujte drobenku a na každý muffin dejte 1 lžíci. 
Vložte do vyhřáté trouby a pečte 5 minut, po uplynutí této doby snižte teplotu na 190 stupňů ( bez otevíraní trouby ) a dopékejte dalších 10 minut. 
Pro jistotu udělejte zkoušku špejlí, po zapíchnutí do středu muffinu by měla vyjít suchá.

Vyndejte muffinky z trouby, po krátkém vychladnutí je vyklopte z plechu a nechte zcela vychladnout na mřížce. 





Žádné komentáře:

Okomentovat