U nás doma na muffiny moc nejsme, tedy nebyli jsme. Po té co jsem upekla tyto muffiny, všichni kolem krouží a čekají na další várku. Recept je s rybízem, ale dnes jsem pekla druhou várku s malinami a výsledek je také famózní.
Budete potřebovat na 12 muffinů:
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1/2 hrnku jogurtu
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 lžíce jedlé sody
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 lžíce citrónové kůry
- 1 a 3/4 hrnku rybízu/ malin
Na polevu:
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 1 hrnek moučkového cukru
- Bazalkové lístky
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.
Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience a přidáme ovoce, zamícháme tak, aby se ovoce obalilo. V menší míse promícháme mokré ingredience a pořádně prošleháme. Mokrou směs přilijeme do suché a promícháme. Jen lehce, nesmíme jí přemíchat.
Do muffinového plechu si připravíme papírové košíčky. Lžící rozdělíme těsto do připravených košíčků a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme 5 minut při 220 stupních a pak ještě 15 minut při 190 stupních. Troubu při snižování teploty neotvíráme.
Po uplynutí času otestujeme špejlí, musí vyjít suchá, pokud tedy netrefíte ovoce.
Vyndáme a necháme lehce vychladnout, pak vyndáme muffiny z plechu na mřížku. Během toho co budou muffiny chladnout si připravíme polevu.
Smícháme cukr a citrónovou šťávu, do konzistence, aby pomalu stékala po lžíci. Pokud chceme bazalkovou polevu, v mixéru nejdříve promixujeme bazalkové lístky s cukrem a pak přidáváme citrónovou šťávu.
Hotovou polevou zdobíme vychladlé muffiny.
Nechte si chutnat
PS: nebojte se nezvyklé kombinace malin a bazalky.. ;)
Žádné komentáře:
Okomentovat