pondělí 2. března 2015

Dýňová polévka s pečeným česnekem




Polévka je grunt .. No a jak jinak přimět děti sníst polévku než udělat takovou, které neodolají :)

Budete potřebovat :


  • dýně hokaido
  •  půl palice česneku
  •  olivový olej

  • smetana 1 a půl kelímku

  • vývar /voda

  • muškátový oříšek 

  • sůl, pepř 

Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Dýni omyjeme a nakrájíme na měsíčky ( hokaido se nemusí loupat , ne opravdu nemusí ), pokapeme trochou olivového oleje a s neoloupanými stroužky česneku dáme na plech.
Vložíme do trouby a pěčeme cca 40 minut, po upečení by dýně neměla klást odpor, když do ní píchnete vidličkou.

Dýni přendáme do hrnce, oloupeme a přidáme pečený česnek a zalijeme smetanou. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladké konzistence. Pokud je polévka příliš hustá, doředíme jí horkou vodou / vývarem. Dochutíme muškátovým oříškem ( stačí párkrát strouhnout ), solí , pepřem a trochou citronové šťávy. Servírujeme pokapané olivovým olejem a citronovou šťávou .

Žádné komentáře:

Okomentovat