Budete potřebovat :
- dýně hokaido
- půl palice česneku
- olivový olej
- smetana 1 a půl kelímku
- vývar /voda
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Dýni omyjeme a nakrájíme na měsíčky ( hokaido se nemusí loupat , ne opravdu nemusí ), pokapeme trochou olivového oleje a s neoloupanými stroužky česneku dáme na plech.
Vložíme do trouby a pěčeme cca 40 minut, po upečení by dýně neměla klást odpor, když do ní píchnete vidličkou.
Dýni přendáme do hrnce, oloupeme a přidáme pečený česnek a zalijeme smetanou. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladké konzistence. Pokud je polévka příliš hustá, doředíme jí horkou vodou / vývarem. Dochutíme muškátovým oříškem ( stačí párkrát strouhnout ), solí , pepřem a trochou citronové šťávy. Servírujeme pokapané olivovým olejem a citronovou šťávou .
Žádné komentáře:
Okomentovat