čtvrtek 12. března 2015

Brownies


Ideální dezert pro čokoholiky .. Krusta a uvnitř měkoučká čokoláda. Hmmm..
Je hodně hodně čokoládový, hodně sytý, ale tak výborný, že se o tenhle recept prostě musím podělit. 

Na 9 větších kousků budete potřebovat :

  • 1 hrnek polosladké čokolády
  • 180 g másla
  • 120 g hořké čokolády
  • 3 velké vejce + jeden žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička soli

Předehřejeme troubu na 175 stupňů. Vyložíme si hlubší plech nebo pekáček pečícím papírem. 
V kastrolku si rozpustíme oba druhy čokolády a máslo. Hned jak se máslo a čokoláda rozpustí sundáme z plotny a necháme částečně schladnout.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým extraktem do světlé pěny. Přidáme čokoládovou směs a  zamícháme. Nakonec přidáme mouku se solí a lehce mícháme dokud se směs nespojí.


Pečeme na připraveném plechu v předehřáté troubě 35-40 minut. Nepřepečte, brownies budou uvnitř v podstatě ještě tekuté. Necháme vychladnout při pokojové teplotě. Vydržte s brownies nemanipulovat dokud nevychladnou. Po vychladnutí nakrájejte na kousky a podávejte.




Žádné komentáře:

Okomentovat