pátek 27. března 2015

Makronky s pomerančovým krémem



Bloody orange curd - pomerančový krém

Je dobré připravit si krém den předem. 
  • 70ml pomerančové šťávy ( z červených pomerančů)
  • 4 žloutky
  • 60 g cukru
  • 50 g másla
  • jemně strouhaná kůra z jednoho pomeranče
Pomeranče omyjeme a ostrouháme kůru, pozor strouhejte jen tu barevnou část kůry, bílá je hořká a celý krém by pokazila. Vymačkáme šťávu. Všechny ingredience dáme do ohnivzdorné misky a dáme na vodní lázeň. Mícháme a zahříváme tak dlouho dokud směs nezhoustne. 
Takto připravený krém necháme vychladnout a poté ho uložíme do lednice. 


Makronky

  • 100g mandlové mouky ( nebo jemně mletých mandlí)
  • 150g moučkového cukru
  • 90 g bílků ( cca z 3 vajec)
  • 50g krupicového cukru
  • červené a žluté potravinářské barvivo ( použila jsem práškové Kovadovi)


Smíchejte mandlovou mouku a cukr a v mixéru promixujte, aby směs byla co nejjemnější. Přidejte práškové barvivo ( pokud máte gelové přidejte ho do ušlehaného sněhu). Pak ještě prosejte přes síto. Bílky šlehejte do pěny, přidejte krupicový cukr a šlehejte v robotu tak dlouho, až je sníh úplně pevný.

Do bílků přes síto nasypte směs mandlouvé mouky, cukru a barviva a pomalu a zlehka promíchávejte.

Připravte si zdobicí sáček s hladkou špičkou. Na 3 plechy rozprostřete pečící papír ( v rozích ho lehce přilepte makronkovou hmotou). Na papír nastříkejte kolečka o průměru cca 3 cm. Můžete si pomoct šablonou vloženou pod pečící papír. Poté s každým plechem několikrát bouchněte o stůl, nebo můžete do plechu bušit zespodu pěstí, aby makronky srovnaly tvar a dostaly se z nich vzduchové bubliny. Makronky nechte zaschnout ( aby se na makronkách utvořil tenký film a při doteku nelepily) - tento krok nepodceňujte, já to jednou udělala a všechny makronky mi popraskaly.

Předehřejte troubu na 150 stupňů a makronky pečte 10-12 minut. Nechte vychladnout.

Makronky slepujte pomerančovým krémem. 



Dobrou chuť .

Žádné komentáře:

Okomentovat